Köpevillkor och köpinformation

Beställningssortiment
Produkter markerade med ”Beställningsvara” beställs hos leverantör i samband med att du lägger din order. Leveranstid är därför lite längre på dessa produkter än på våra lagervaror och du har din beställning inom cirka 4 till 8 dagar efter att vi mottagit din order.  Om du behöver dina beställningsvaror snabbare än utsatt leveransdatum är det viktigt att du kontaktar oss innan beställningen är lagd, för att se om det går att lösa.

Om du beställer en order med flera varor där en del är beställningsvaror och övriga lagervaror, kommer orden att levereras till kund när beställningsvarorna inkommer till vårt lager. Kund får således beställningsvarorna fraktade tillsammans med lagervarorna i ett utskick.

Priser
Alla priser är angivna i svenska kronor inklusive moms. Festgiganten förbehåller sig rätt till prisändring utan föregående avisering.

Frakt och betalning

Vår ambition är nöjda kunder som älskar att handla online på Festgiganten.se! För att göra det extra förmånligt för dig att handla online på Festgiganten, se erbjuder vi alltid FRI FRAKT på alla produkter till våra kunder och inga onödiga utgifter för expedition. I priset ingår även paketering så att dina varor kommer fram till dig på ett tryggt och säkert sätt. Vi skickar alltid våra varor med postnord. För att nyttja dessa erbjudanden kräver vi inte att du ska bli medlem hos oss eller att du måste ta emot nyhetsbrev. Priset du ser på varan är vad du betalar utan andra förbehåll. Betalning kan göras enkelt hemifrån med swish eller via collector bank. Har du några frågor kring betalning eller frakt så tveka inte att höra av dig till oss via telefon, mail eller chatt.

 

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med Festgiganten.

Leveranstid
Inom Sverige: Leveranstiden är normalt 1-3 dagar från det att din beställning gör. Leverans sker med PostNord. Frakten kostar 0 SEK.

Vi levererar också till hela EU. Enhetspris för frakt ligger f.n. på 199 kronor.

Kunden har rätt att häva köpet utan kostnad vid evetuell försening.

Feltryck
Vi reserverar oss mot feltryck och förbehåller oss rätten att utan ytterligare meddelande göra ändringar på webbsidorna samt i dessa villkor. Felaktiga uppgifter i produktbeskrivningen klassas inte som ett fel på produkten. Observera att färgangivelserna på skärmen kan avvika från verkligheten och klassas inte som fel på produkten.

Ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) har du rätt att ångra köpet inom 14 dagar från det du fått produkterna. Festgiganten återbetalar då alla kostnader köparen erlagt inkl frakt och ev. betalningsavgifter.

Hela beställningen kan återlämnas så länge produkterna är i väsentligen oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar, förutsatt att varans art förutsätter detta. Varan får inte vara använd utöver detta. För att utnyttja Öppet Köp, vänligen kontakta Festgiganten  inom 14 dagar. Produkten ska skickas tillbaka komplett, i originalkartong med en anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. Returfrakten står du som konsument för. De ska skickas till följande adress:

Festgiganten
Vikingavägen 28c
224 77 Lund

Retur av skadad produkt / reklamation av produkt

Om du upptäcker att något är fel, kontakta oss så snart som möjligt via e-post på
kundjanst@festgiganten.se.

 

Vid godkänd reklamation kommer kundens kostnader för retur ersättas av Festgiganten. Festgiganten återbetalar kund inom 14 dagar i det fall kunden på riktiga grunder häver köpet.

Försändelse med felaktig postadress
Kunden ansvarar för att uppgiven leveransadress är riktig. Försändelse med felaktig leveransadress kan på anmodan dirigeras om till ny adress. Transportörens avgifter för ändrat förfogande infaller. För brev och skrymmande brev utgår faktisk fraktkostnad. Försändelsen digereras om efter att beloppet har erlagts till oss.

Försändelse som kommer i retur på grund av felaktig leveransadress betraktas som ej uthämtad försändelse, se stycke ”Avgift för ej uthämtad försändelse” för mer information.

Avgift för ej uthämtad försändelse
För försändelser som inte hämtas ut och därför går i retur till oss debiteras en avgift om 200 SEK inklusive moms för att täcka kostnader för transport och administration.

Tvist
Vid eventuell tvist kommer Festgiganten följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Copyright
Innehållet på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras, reproduceras eller distribueras i någon form, helt eller delvis, utan skriftligt medgivande från ägaren.

Vid frågor angående våra köpevillkor, vänligen kontakta kundtjanst@festgiganten.se

Festgiganten.se förbehåller sig rätten att ändra villkoren i dessa villkor i framtiden.